Jobb vagy bal?


Szerencsere ha meg nehezen is, de azert megy, hogy melyik a bal kezem, es melyik a jobb kezem.  Es ugy veszem eszre, hogy egyre tobb erdelyi magyar honfitarsam is kezdi megtanulni, hogy hol all az erdelyi magyarok szive ha valasztani kell.  Balodali szavazatok Erdelyben? (...) Nem igazan vagyunk mi ennek hivei, de a demokraciaban minden lehetseges.

A fura, hogy mig a szavazataink tudjak, hogy ne csereljuk a szezont a fazonnal, Frunda, es Kelemen urak (az ur "jelzot" csak a joindulatomnak es a jolneveltsegemnek koszonhetik) igencsak "osszezavarodtak", es az Europai Neppart utmutatasait is figyelmen kivul hagyva, - a valaszto polgaraikrol ok mar regen megfeledkeztek, a szocialista jeloltet akarjak tamogatni, es erre kerik a szavazoikat is. Sokszor buktak ok mar el,  es vallottak kudarcot, -sejtem ezert is oket tettek ki most a nep ele, mert ok mar nem tudnak alacsonyabbra sullyedni, de mint az a mellekelt abra mutatja, megy ez meg nekik, de most meg egy ujabb arcul csapassal probaljak ravenni szavazoikat, hogy egy korrupt, bizonyitottan plagizalo elnokjeloltet tamogassanak, csak azert, mert mindkettojuket sajat onos erdek vezereli. Sejtem nehez feladni a tanacsadoi poziciot, es a miniszteri plecsnit is, mert ahogy veszem eszre Kelemen ur, a miniszteri plecsnik rabja. Ha nincs neki valami plecsnije, akkor baj van, es akkor uti o a pecsetet barhova, jobbra, balra, csak legyen ujra plecsni. [2012-ben, ami 2 eve volt, eppen a baloldal ellen szavazott, de sejtem azt mar elfeledte a "nemzet allatorvosa". Sajnalom, de a "nemzet koltoje" titulust mar kiarusitottak.]

Tobb eve, minden partpolitikaval ellentetbe, szavaznak ok mindent es barkit, csak legyen 1 miniszteri poszt, es nehany allamtitkar. Elvesztettek az iranyt ok mar regen, es az erdek kepviselet is csak alca, mert az erdekek nem a neprol szolnak mar, hanem sajat magukrol. Nem is merem megkerdezni, hogy milyen partnak hatarozza meg magat az UDMR (alias RMDSZ), mert csak osszezavarnam a "tisztelt" eloljarokat. 

Gondolom meggyozeskent az elkovetkezo ket hetben a kampany szatyrokba, a tobbi parttal ellentetben, akik elelmiszereket osztogatnak, - amit legalabb meg lehet enni, ujabb igereteket tesznek, marmint ujabb magyar iskola neveket, magyar utcaneveket, autonomiat (igaz csak papiron), es magyar orvosi oktatast Marosvasarhelyen, amivel az erdelyi magyar tarsadalom mar jollakott, es nem igazan ker belole, mert mar reg rajott, hogy ezek csak be nem tartott igeretek tomkelege marad! Azert mert van dr. Bernady Gyorgy nevu altalanos iskolank Marosvasarhelyen (ami nem is nekik koszonheto, hanem a helyi kepviseloknek), az meg nem jelenti azt, hogy a magyar nyelvu oktatas minosege a fellegekbe szarnyal. 

Kivancsian varom a vegso eredmenyeket, es remelem, hogy minden erdelyi magyar ugy szavaz, ahogy erdekei diktaljak, es nem ugy ahogy erkolcsileg lesullyedt, tobbszorosen megbukott UDMR vezerek diktaljak, mert szerencsere nem kommunizmusban elunk, hogy a part eloirja, hogy kivel kell szavazni.

Ui. Ha eppen baloldali elnoke lesz az orszagnak, latvan a csufos vereseget amit elszenvedtek Erdelyben, sejtem bucsut mondhatunk az uthalozat fejlesztesnek Erdelyben, es minden mas allami beruhazasnak, mert sejtem az boritekolhato, hogy "lazado ellenzeket" nem tamogatunk kormany penzen. Hogy akkor majd a honatyaink hogy fogjak kimagyarazni a dolgokat, nem tudom, de sejtem akkor is kitalalnak majd valamit, mert kifogasokat talalni, hogy "miert nem" abban tokeletesek.


0 Comments:

Post a Comment